Om att skänka hopp : )

När hoppet är ute finns det ingenting kvar.

Jag vet precis hur det är när hopplösheten tar över med all sin kraft. Det är en obeskrivlig plats att befinna sig på, men har man tur så finns det människor i ens omgivning som orkar bära en genom det värsta och sakta, sakta gror hoppet på nytt. Så fort det finns en gnutta hopp igen så kommer kraften och överlevnadsinstinkten tillbaka. Ibland med myrsteg, ibland snabbt och intensivt.

Det är i hopplöshetens ingenmansland som jag känner igen mig i Mirijam. För hon kämpar för sitt liv och det ska väldigt mycket till innan hoppet rämnar. Men med tanke på hur illa däran hon har varit under det här senaste året så är det inte konstigt att hoppet försvinner då och då. Föreställ dig att vara svårt sjuk och dessutom vara allergisk mot så gott som all medicin och behandling som erbjuds här. Föreställ dig också vetskapen om att fler alternativ av både medicin och behandling finns i ett grannland, men att läkarna här hemma inte vill samarbeta med expertisen utomlands. Frustrationen. Rädslan. Hopplösheten.

Jag är så tacksam över alla er som redan valt att vara med i insamlingen till Mirijams nästa resa till Ilka Kleffner, specialist på Susac Syndrome. Kan vi ta oss över 6500 kronor idag? Just nu står summan på 5850 : )

Det häftiga med den här insamlingen och den förra är ju att varje summa räknas. Varje summa inger hopp. Du är med och påverkar hoppet om liv och hälsa, för det är fullt möjligt att bli frisk från den är elaka sjukdomen. Däremot är de skador på Mirijams syn och hörsel permanenta och det är därför det är viktigt att någon kan få bukt med sjukdomen snart. Innan skadorna blir ännu större.

Du swishar valfri summa till 0733925935 eller sätter ditt bidrag på konto 6179 909 5643 88 i Handelsbanken. Jag har inget företag utan gör det här för Mirijams skull, från en vän till en vän. Om du har några frågor kring insamlingen eller om du har möjlighet att hjälpa Mirijam på andra sätt, t ex genom flygbiljetter, hotellvistelse i Tyskland så är du mer än välkommen att maila mig på nadja.nordstrand@gmail.com.

IMG_6895Tusen tack för att vi tillammans visar både Mirijam och oss själva att det alltid finns hopp. En stor kram till er alla från mig! 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *