Om kärlek och medkänsla, del 2.

IMG_4753

God morgon fredag, 1 april och himlen som sakta blir blå : ) Idag ska vi göra något. Låt oss skicka Mirijam till Tyskland igen. Låt oss visa läkarna och politikerna här hemma att vi kan göra skillnad och att alla liv räknas. Låt oss ge Mirijam hoppet tillbaka och hjälpa till med resan tillbaka till landet där kunskapen, viljan och möjligheten till fler behandlingsalternativ finns. Texten här nedanför är den som blev startskottet för förra årets otroliga utmaning. Årets insamling pågår hela april så nu kör vi! Matchar du mina 200 kronor som redan ligger på geliv-kontot? : ) klart att du gör!

Sätt dig ner. Blunda. Dröm dig bort till det jag nu ska beskriva.

Du är en kvinna i trettioårsåldern. Du har en man och två underbara barn. Ni blir välsignade med ännu en bebis, men redan under graviditeten börjar du må dåligt. Du märker att synfältet försämras, du upplever svarta fläckar när du tittar. Det händer en gång. Men så händer det igen. Det är obehagligt och du söker hjälp. 

Efter mycket om och men så konstateras proppar i ögonen. Plural. Men varför? Är det graviditeten som sätter kroppen ur spel, eller är det något annat? Hur ska det gå med bebisen där inne i magen? Du hamnar i en vårdkarusell som ska pågå länge. Din familj blir orolig. DU är orolig. Barnen… 

Så föds det vackra lilla livet. Den tredje i syskonskaran. Så vacker med långa mörka ögonfransar. Du har längtat efter närheten och amningen. Den lilla bebisen är frisk. Men det är inte du. Bebisbubblan avbryts av nya proppar, av sus i öronen och rusande hjärta. Akut skjutsas du runt mellan olika sjukhus, du får olika besked av olika läkare. Ingen tycks förstå varför propparna kommer… vad det beror på. Men propparna blir fler. Blodförtunnande medicin sätts in, kortison blir en nödvändighet. I det ögonblicket blir du tvungen att sluta amma. Samtidigt som du är så sjuk så har du en familj, barn att ta hand om. Så sätts till slut diagnosen. En extremt sällsynt sjukdom. Du är allvarligt sjuk. 

Du gör allt du kan för att få leva. För att få den vården du så desperat behöver. Du felbehandlas, hamnar i anafylaktisk chock, hjärtat skenar och kroppen klarar inte medicinerna. Allergiska reaktioner, fler proppar. En bebis som behöver sin mamma. Barnen och mannen där hemma som finner sig i sjukhusbesök, längre sjukhusvistelser. Akuten. 

Så finns det hopp. Mitt i allt så finns det hopp. Du måste ju leva. Din man och dina barn behöver dig. Du är inte klar med livet. Inte alls! Det finns så mycket kvar att se, att göra, att känna… Det finns en läkare som forskar på just din sjukdom. Det visar sig att det nog faktiskt finns hjälp att få. Du kämpar. Ringer samtal, skriver brev, samlar ihop nödvändig information och  lyckas mitt i det sjuka att administrera ditt krav om att få vård utomlands. 

Du får ett godkännande. Du kan åka till Tyskland och få vård. 

Då börjar en ny resa. Med faktiska resor och allt vad det innebär i påfrestningar, både för din egen del och hela familjens. Men det finns inget val nu. Det måste göras. Alternativet är inte att tänka på. Så det måste bara gå.

Det här är min vän. Jag kan inte bara stå och se på när jag vet hur tufft det är att klara av både sjukdom och att vara sin egen administratör mitt i allt. Jag beundrar hennes kämparglöd något enormt. Hon är så modig som låter oss följa händelseförloppet på facebook. Hon är en av dom starkaste människorna jag vet. Jag kan inte bara se på. Hon måste bli frisk. Alla som är allvarligt sjuka måste ha rätt att få bästa möjliga vård, i sitt hemland eller utomlands – där den bästa vården finns.

Jag är bara jag. Jag sköter ekonomin i gruppen Mirijams Änglar. Jag tänker be er om en sak. Snälla, ge liv. Nu. Mirijam behöver åka till Tyskland. Hon och hennes familj behöver all hjälp till en så stressfri miljö som möjligt för att orka med allt det svåra.

Det här är startskottet för Geliv.nu och det börjar här eftersom det är här jag är. Jag vill så gärna hjälpa Mirijam med resekostnader och vårdkostnader, underlätta en liten aning för familjen på ett enkelt sätt.

Det finns ett öronmärkt konto som heter Ge Liv Nu, Handelsbanken kontonr 6179 909 564 388. Du swishar även in pengar dit på telefonnr 0733925935. Ingen summa är för liten. Ingen summa är för stor. Insamlingen pågår till och med den 1 september 2015.

Hjälp mig att hjälpa Mirijam genom att swisha valfri summa till 0733925935. Eller genom att göra en överföring till Gelivs kontonummer, pengarna går oavkortat till Mirijam som ekonomisk hjälp i en svår tid.

Är ni med mig?

/ Nadja, maj 2015.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *