En natt på SÖS

Det började igår runt lunchtid, den där molande värken som smyger sig på och sprider sig bak i korsryggen. Jag låg i soffan, fortfarande ordentligt sjuk. Fick en känsla av att det nog var dags att gå och duscha. Det kändes viktigt att vara ren och ha nyklippta fingernaglar.
Vid halv sju på kvällen och efter tre samtal med en trevlig barnmorska så satte vi oss i bilen till SÖS, det var det enda sjukhuset i Stockholm, förutom Södertälje, som hade två lediga platser på neonatalen. Henry märkte knappt att vi åkte : ) han hade farbror “Acky” och “Osse” där, hur kul som helst ju! Jag hade fått höra att infektioner kan trigga igång värkar och sammandragningar. Usch så otacksamt när man har legat hemma i tio dagar och är helt slut av att det inte blir ett dugg bättre. Jag började fundera på om jag skulle orka andas ordentligt. Men tänkte sen att sånt nog löser sig : )
Två CTG-mätningar, undersökning och några prover senare visar det sig att allt är prima med tvillingarna, men jag har urinvägsinfektion igen. Vi hoppas att det är anledningen till den nya värken och att det avtar med antibiotika. Jag vill åka hem, det känns skönt att dom inte verkar vara redo för världen just nu. Dom kan gärna få vänta någon vecka till så att jag får en chans att bli frisk : )

Mathias har redan åkt hem efter en natt i ett sängskåp här brevid. Henry ska få blod idag och vi skulle lära oss att sätta dropp. Jag får åka dit och öva på det en annan dag… Bra att en av oss kan vara där i alla fall.

Bemötandet på SÖS har varit över förväntan : ) Vi blev lite paffa minst sagt när Huddinge inte hade plats, men det släppte så fort vi träffade vår barnmorska här på förlossningen. Och nu hoppas jag ju på att bli utskriven idag. Hoppas hoppas!

20140701-072048-26448992.jpg

20140701-072325-26605971.jpgFår nog se ut såhär ett litet tag till

You may also like...

1 Response

  1. Katja says:

    Hjärtat – du å spänning… Oj oj så oroligt. Men skönt ni fick gott bemötande och att de inte ville ut!!
    Nya tag att ge blod själva och två nya familjemedlemmar❤️
    Som sagt, ni har många vänner, men behöver du extra händer finns mina bara ett samtal bort!! Puss å kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *