Sluta snacka skit om vädret

Jag är SÅ mycket en del av det här… men va fan. Henry klagar på att det är “äckligt väder” när det regnar. Just äckligt väder skulle jag aldrig säga. Men varför i hela friden håller vi på att snacka skit om vädret hela tiden? Vi vältrar oss i väderprat (oftast negativt för det är ju aldrig lagom varmt eller kallt eller blåsigt) men verkar inte alltid tänka på hur våra barn reagerar på det. För vem har bestämt att man inte kan gå ut när det regnar? Vem är det som säger att man ska älska våren och sommaren och sen klaga på hösten och vintern? Kalla snöfall i mars för bakslag och klaga… klaga, klaga, klaga. Usch!

Jag vill inte ha en treåring som tycker att vädret kan vara äckligt. Jag vill att vi ska kunna gå ut och plaska i vattenpölarna. Och tänk sen att ha TRE stycken som klagar på det viset? Nej, så vill jag inte ha det. Och jag inser ju var jag måste börja. Med mig själv. Jag har lovat mig själv att sluta snacka skit om vädret. Tänk efter – det är ju helt värdelöst. Snacka om något som vi inte kan påverka ett dyft. Och varför låta ett gäng dagar, kanske månader, varje år gå åt till att klaga och tycka att det är skit med väder och vind? Då har jag hellre roligt med min familj. Projekt väderkärlek är härmed igång : ) Wish me luck….

Du kanske vill vara med? Det vore ju ännu bättre!! Oavsett om vi har barn själva eller inte så påverkar vi ju alltid vår omgivning med det vi säger. Och en positiv attityd skadar ju sällan ; ) Och till sist! Att hoppa i vattenpölar är ju barnsligt kul! Tänk att få se vuxna gäng gå ut och leka i väder och vind. Det vore befriande.

You may also like...

2 Responses

  1. Camilla says:

    Så sant! Jag är med!!! Du är så klok och fin!!!!

  2. nadja says:

    : ) härligt!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *