Tvillingupproret

Det pågår som sagt ett så kallat Tvillinguppror. Vi är ett gäng tvillingföräldrar som tycker att det är befängt att ett av våra barn bara ska ha rätt till 180 föräldradagar (90 för att vara exakt, för vem har egentligen råd att ta ut lägstanivådagarna??). Man säger att vi är giriga, gnälliga, borde nöja oss, att vi är en ekonomisk börda som begär mer. Jag säger såhär:

Jag vill be om lite perspektiv. Hur många är ni egentligen som har utnyttjat Försäkringskassans försäkring att behålla sin SGI om man blir gravid inom ett år och nio månader efter sitt föregående barn? Tänk efter. För om man skaffar barn tätt i det här landet så får man både behålla sin SGI trots att man inte har arbetat 100%. Av den enda anledningen att det inte har gått mer än ett år och nio månader. Du får alltså behålla din SGI plus att du får 480 nya dagar att spendera hur du vill med din nya lilla bebis. Det är ju toppen! Se till psykologin och vetenskapen – absolut ingen rekommenderar att skaffa barn tätt, varesig för kvinnans, barnens eller familjens skull. Men nu råkar det finnas en rekommendation, som tro mig, bygger på samhällsekonomiska intressen, att man ska skaffa sina barn i tät följd och det gör man utan några som helst betänkligheter. Är inte DET just DÄR att utnyttja systemet??

Ni som klagar på oss och tycker att vi är giriga, skaffa er lite perspektiv och tänk efter hur mycket det kostar samhället med alla familjer som splittras och blir sjuka på grund av att bördan blir outhärdlig, för så är det tyvärr ofta den första tiden med tvillingar. Och läketiden för sådana tragedier tar ofta långt mycket mer än 480 dagar… Och helt ärligt – hur mycket kostar inte alla ni som skaffar barn tätt, och på så sätt ser till att både få en högre ersättning samt 480 nya föräldradagar?

Jag säger såhär: Jag är så otroligt tacksam över att vi har en så fantastisk föräldraförsäkring för VISSA barn. Jag tycker att det vore på sin plats att rycka upp sig och att ge ALLA barn samma villkor. För alla barn har rätt till sina föräldrar. Eller?

IMG_8806

Dom är så fantastiskt underbara, så fyllda med glädje och liv. Så värda att få värdig tid av både mig och sin pappa. 

You may also like...

1 Response

  1. Johanna says:

    Åh Nadja, så bra du skriver!! Så mycket känslor i allt denna orättvisa vi upplever nu. Håller med dig i allt du skriver och du beskriver det så bra!! ?? Vi ses imorgon! Kram!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *