Imorgon

Läkarsamtal imorgon alltså. Om några timmar är dagen här. Dagen då det finns två möjliga vägar att gå. Den dit ett besked om ett fel i en gen går, eller den väg vi får ta om det vi inte får något besked. Imorgon existerar inte bra eller dåligt. Det finns inget bra besked att få. Vi är framme vid en dag då det bara handlar om att få information om att något har hittats, eller inte.

Det är svårt att somna ikväll. Vi gör allt för att inte släcka lampan, väntar rätt angeläget på att Henry ska vakna till så att en av oss får gå in till honom och lugnet som det ger att ligga nära sitt sovande barn. Nu? Nej, det var bara lite drömsuckande.
Vi har pratat om allt annat som är viktigt just nu, men inte så mycket om morgondagen. Det finns inte mycket att säga. Nu vaknar lillsnuttet, Mathias pussar mig godnatt och tassar in till vår skatt. Vetskapen om hur gott dom sover tillsammans ger mig ro.

Jag vet några där ute som har haft eller har liknande kvällar som den här då och då. Jag är lika medveten om hur många fler det är som aldrig kommer att ha en aning. Då känner jag mig ensam. För hur många otroliga vänner vi än har så är den här striden vår egen. Inga andra kan ta vår plats. Det är bara jag, Mathias och Henry som verkligen vet vad det är vi är med om.

Imorgon bitti packar vi matlådor och frukt, leksaker och böcker. Klär på oss, äter frukost och sätter oss i bilen vid sju. Påminner oss själva att sätta på Emla-plåster på Henrys port-a-cath innan vi åker. Känner en extra gång efter iPaden i väskan. Sen åker vi. Hjärnan går in på sjukhusmode. Fokus.

Och där utanför bilfönstret, som sen byts ut till ett sjukhusfönster, så kommer det för dom allra flesta bara att vara en helt vanlig tisdag.

You may also like...

3 Responses

 1. Katja says:

  Klockan närmar sig 07 och snart är ni påväg.. Jag läste dina ord 2 ggr idag och tänker så innerligt på er och vill stötta i er kamp. Ni är starka… tålamodiga och så mycket kärlek… Kärleken övervinner så mycket. Vill att läkarna och hela läkekonsten med skall övervinna det där extra som kärleken inte fixar av sig självt.
  Min energi går till dig idag och er goding. Vad tuff han är, otroligt!!!
  Med all min värme –
  Katja

 2. Madeleine says:

  Tänker på er!

 3. Pernilla says:

  Hej,

  Vill bara säga att jag hoppas att allt går så bra som möjligt!

  Förstår att det är svårt emellanåt, men tycker ändå att det verkar som att ni gör det bästa av situationen och stöttar varandra!

  Kram

  / Pernilla

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *