Inskolning, 3 dagar vs 3 veckor

IMG_0553Gänget tittar på Alfons och jag börjar vakna till : ) Jag känner mig lite stressad över att Fred och Lorenz ska vara på förskolan kl 13-13.30 idag. Precis när dom annars brukar sova som gosigast på dagarna. Imorgon är det plötsligt 9-14 som gäller och jag känner mig ärligt talat lite orolig inför det upplägget.

När vi skolade in Henry för fyra år sen så varade inskolningen i tre veckor och de första dagarna var vi bara utomhus så att barnen fick bekanta sig med miljön där. Henry satt i mitt knä konstant den första veckan : ) Men när det sen blev dags att lämna honom där korta stunder under den andra veckan så gick det jättebra! Att ha möjlighet att ge saker sin tid är så himla värdefullt! Tre dagars inskolning med honom hade varit katastrof, för både honom och mig… Efter tre veckor kände vi oss däremot mer än redo och jag minns hur jag kom till jobbet och var helt trygg i hur vår vardag fungerade.

Fred och Lorenz är, till skillnad mot sin känslige bror, två robusta och väldigt nyfikna killar så jag håller tummarna att det här intensiva upplägget kommer att funka… Men jag vågar nog redan nu säga att jag tror att en lång inskolningsperiod är bäst både för barn och föräldrar. Och inte minst för verksamheten. Men vad vet jag.

Däremot har vi såklart snickrat ihop en egen lösning i vanlig ordning : )  Jag börjar inte jobba förrän i september och vi har som inställning att inskolningen pågår till dess. Då hinner jag lämna och hämta utan andra tider att passa och är helt fri att låta barnen styra hur långa dagarna ska vara. Jag hoppas att det kommer att göra att jag börjar jobba lika glad och trygg i sinnet som jag gjorde hösten 2012. Men en dag i daget : ) Nu håller jag bara tummarna att killarna inte är i upplösningstillstånd av trötthet kl 13…

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *