Räkor, bästis igår – Njutning idag

Jag blev sjuk här i slutet av veckan och missade en helg i skärgården med två vänner. Mathias tog med sig barnen till landet och jag stannade hemma med feber och halsont. Jag sov. Sov och sov och sov. Lördagen kom och jag sov vidare med små pauser för frukost och lunch. Sen började jag vakna till och då kom ensamheten. Den totala ovanan av att vara ensam hemma. Och så blev jag jättesugen på räkor. Och en vän.

Jag skickade iväg ett sms till en av mina närmsta vänner, Jenny. Jenny jobbar som barnmorska, det vill säga kvällar, dagar, helger… så det var en chansning. Men så fick jag svaret att “ja, gärna!! kan jag komma vid 18.30?”JA! Sen somnade jag om : ) Ställde klockan för att hinna åka till affären och köpa räkor, bröd och ost. Och vad vi åt. Och vad vi hann prata. Jag vet inte när vi fick några timmar att vara bara vi två.

Vi pratade om livet, om vår nya inställning till den egna kroppen, om vårt förhållande till de krav och villkor som ställs från samhället idag. Hur vi gör för att släppa stressen och njuta lite mer. För är det något som Jenny är bra på så är det att njuta. Skapa guldkanter på dagarna och se till att familjen kommer iväg på resor som skapar ännu mer sammanhållning och äventyr för både barnen, henne och hennes man. Även när familjens ekonomi är spänd så som den gärna blir av föräldrapenning och vab-dagar så fascineras jag över hennes ständiga förmåga att njuta. Vi är ju såklart människor allihop och livet är ju aldrig bara okomplicerat och fritt från sorg och oro. Men jag lär mig alltid något när jag får en pratstund med Jenny. Jag blir alltid glad och trygg. Jag inspireras att fortsätta framåt och gå den vägen som jag vet att jag vill gå.

Idag vilar jag, äter choklad och en massa varmrökt makrill. Dricker te och ser en film. Ska snart sätta på musik och laga mat. För snart kommer min familj hem igen, mina fyra killar. Tänk att vi blev en stor familj tillslut. Större än planerat : ) Och jag kunde inte vara mer tacksam för våra tre otroliga barn. För Mathias, för våra familjer och våra vänner.

Det är fint att få en dag i stillhet och verkligen känna på tacksamheten.

IMG_8196Henry, snart fyra år. IMG_8217Lorenz snart 15 månaderIMG_8216Fred snart 15 månader

You may also like...

1 Response

  1. Anna says:

    Ja, hon är en fin vän den där Jenny! 💜låter som ni haft en supermysigt kväll! Krya på dig!💜

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *