Till alla mammor!

Jag önskar er en riktigt fin dag!! Många lägger upp myspysiga bilder på smarriga frukostar, gosiga ungar och fina paket. Och det är ju super!! Mammor är värda sin vikt i renaste guld, utan oss skulle samhället inte kunna fortsätta framåt. Heja oss, att vi är så sjukt coola att vi är skapta med en livmoder och möjligheten att skapa bebisar! Om Sverige vore jämställt på riktigt så skulle vi få dubbel tjänstepension och en fet bonus varje gång vi föder barn eftersom vi då ser till att landet kan växa med nya generationer kloka vuxna.

Jag är ofta olycklig på Mors Dag. Idag håller jag på att gå sönder av trötthet… vaken vid 03.30 för att sen gå upp med pigga bebisar två timmar senare. För att sen natta dem vid 08.30 så att vinden kunde väcka Fred en halvtimme senare… Och snart kommer Henry hem så det finns ingen möjlighet till eftermiddagsvila. Och inget fint paket. Inga hjärtformade örhängen eller armband med barnens bokstäver på. Jag önskar och önskar men det går liksom inte fram. Och jag vet att jag borde vara vuxen nog att inte tycka att det är så viktig med paket. Men sanningen att säga så älskar jag paket! Jag älskar födelsedagar och att få fira. Jag kommer från en familj där vi firade allt ifrån namnsdagar, halvårsdagar, födelsedagar.. ja allt. Och det var så himla härligt! Jag minns hur festligt och skojigt det var, den där härliga förväntan som man har som barn. Varför ska man behöva växa ifrån det? Nu säger jag ingenting om hur man borde fira den här dagen, det är ju upp till var och en.

Mitt problem är att jag inte firar den här dagen så som jag hade hoppats och velat. Trots påtryckningar och klara besked till min lilla härliga familj : ) Mathias – jag ÄLSKAR dig och jag ÄLSKAR våra barn. Men den här morsan vill faktiskt ha en blomma eller ett litet paket ibland.

Med det så ska jag ta och rycka upp mig och acceptera läget. Det är ju faktiskt en helt vanlig söndag och Fred må vara vaken, men han är också på väldigt glatt humör och precis hur söt som helst. Dags att leka.

Så till dig som är mamma på mors dag : ) Du kanske har en toppendag eller en bottendag, hur som helst så är du helt fantastisk!

You may also like...

1 Response

  1. Anna says:

    Tack det samma fantastiska du!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *