Vecka 26

Herregud, tiden går så snabbt!

I vecka 26 räknar mina appar med att varje barn ska vara ca 23 cm långt mellan huvud och stjärt. Väga ca 810 gram i början på veckan och ca 930 gram vid veckans slut. Nu utvecklas lungorna för fullt och barnen övar sig på att andas genom att fylla lungorna med fostervatten, in och ut. Ögonen är nu färdigbildade. Än gör det inte ont när grabbarna kör boxningspass där inne : ) Snart börjar nog mina pojkar att växa lite långsammare också. Deras utrymme krymper ju för varje dag som som växer.

Jag blir lätt andfådd och får lätt sammandragningar. Inga nyheter där. Det värsta suget efter citroner har lagt sig, även om jag fortfarande älskar det syrliga. Jag har klarat mig från andra cravings. Det känns väldigt skönt. Vikten ökar sakta men säkert, men inte i samma rasande takt som med Henry. Skönt!
Jag smörjer fortfarande magen med min favoritolja två gånger varje dag och håller tummarna att min hud ska klara av många veckor till av tvillingbus. Med Henry samlade jag på mig så enormt mycket vätska, redan runt vecka 23-24, men det har jag sluppit den här gången. Jag kan till exempel fortfarande ha på mig min förlovningsring : ) och fötterna ser inte ut som sprickfärdiga kasslerbitar. Det kommer säkert haha…
Jag är nu förresten bara fyra veckor från mitt första delmål : ) vecka 30 närmar sig med stormsteg.
Tanken på att ha tvillingarna i famnen är totalt overklig. Att det ska vara så svårt att föreställa sig! Det sköna är att jag inte alls känner mig stressad inför det här stora uppdraget, mer förväntansfull och nyfiken. Jag är inte heller orolig för hur Henry kommer att ta förändringen. Vissa dagar kommer alldeles säkert att vara jättekämpiga och andra helt underbara. Dom flesta dagarna kommer att vara en mix av båda. Som vanligt alltså.

20140425-173035.jpg Dagens mage, lite större på höger sida, men annars rund och rätt härlig om du frågar mig ; )

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *