Genomtänkta presenter : )

Hela veckan har jag legat hemma med en virusinfektion som har tagit hela mitt svalg och halsmandlarna i besittning. Det gör så ont och än har det inte börjat vända… Så segt…! Och vad gör man? Är tyst så mycket som möjligt. Dricker kallt och varmt och äter glass och väntar på bättre tider. Lyssnar på poddar och tittar på De Obekväma och känner på alla ben och armar som sparkar runt i magen. Idag ser jag dessutom fram emot att Mathias hämtar lillsorken på dagis och sen åker och handlar middagsmat. Just nu ÄLSKAR Henry att åka till vårt lilla centrum och handla mat : ) att åka dit är liksom som världens bästa eftermiddagsevent haha. Just ikväll ska vi äta våra favorit quesadillas – rekommenderas varmt!

Men hur som helst : ) jag ville bara spinna vidare lite till på det här temat med att ge medvetna presenter. Många av de stora kedjorna har ju små kollektioner i kollektionerna som är gjorda av organiskt odlad bomull – toppen! När det kommer till leksaker tycker jag däremot att det är svårare att hitta bra (läs giftfria och miljövänliga) alternativ i de större butikerna. Att köpa fina kläder second hand är ju också ett bra sätt att shoppa miljövänligt, men just gamla ärvda plastleksaker vill man ju inte få hem i onödan. Inte heller nya plastleksaker som är gjorda i Asien, om de inte tydligt framgår att de är tillverkade på ett miljöriktigt sätt. Jag har listat några fina webshoppar där man kan vara säker på att köpa snälla produkter. Egentligen är det ju självklart – det gäller ju våra barns och vår egen hälsa. Och inte nog med det, det gäller ju även alla dem som jobbar med produktionen av alla saker.

Jag är petig med vad jag vill ha in genom vår dörr, inte med allt, men med så mycket jag mäktar med. Och speciellt med barnprylar, för är det någonstans vi kan kontrollera innehållet så är det ju i våra egna hem. Sen kan vi ju även visa lite extra omtanke om dem vi tycker om genom att ge vackra presenter som inte skadar vår hälsa eller miljö i onödan. Det tycker jag är en bra grej.

Här kommer några länkar på webshoppar med bra innehåll till våra små.

http://www.rekolek.se/

http://www.ekokul.se/

http://ekoleko.se/

http://www.medvetenmini.se/sv/ – här är det sommarrea just nu!

http://www.ekotjusigt.se/

Gå in på Naturskyddsföreningen och läs på, eller ännu hellre – skaffa appen Grön Guide, den är superbra!!

Nu ska jag gå och hämta ännu en Piggelin och hoppas att du har en riktigt fin fredag : )

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *