Husmorstips

IMG_9469.JPG I förrgår räddade två kryddmått socker oss från att behöva åka till akuten med Lorenz. Vi har ju varit förkylda i över två veckor och i måndags ville inte Lorenz äta på alldeles för många timmar.
Han ville inte ha napp heller utan spottade och frustade. Jag testade aningens varmare ersättning, lite kallare, med olika flaskor/dinappar, liggande och sittande… Sen ringde jag till vårdguiden. Då fick jag en timme på mig att se om han skulle komma igång att äta, annars skulle vi åka till Astrid Lindgrens barnakut. Jag provade att ge mat med sked. Men icke. Men så hade jag ändå en känsla av att det fanns något mer att göra, något knep som jag inte visste om. Så jag smsade svärmor som snabbt ringde upp. Jag stod med en varm flaska ersättning på 120ml och hon tipsade då om att hälla i 2 kryddmått strösocker. Jag är inget sockerfan direkt (när det gäller mina små barn alltså, jag själv är ju något av ett kakmonster..) men när alternativet var att spendera en dag på en barnakut och alla sjukor som finns där… Ja då var ju valet extremt lätt : ) och det funkade!! Lorenz åt och sen somnade vi alla tre och sov i över tre timmar. När vi vaknade mådde både bebisarna och jag bättre än på länge. Lorenz fick en flaska till sen som var spetsad med lite socker, sen gick vi tillbaka till våra vanliga rutiner.
Snacka om tacksamt tips och ett bra knep att ta till om det krisar.

Tilläggas ska ju att Lorenz inte hade någon feber eller var allmänt påverkad och väldigt sjuk, då hade jag ju inte tvekat om att uppsöka vården. Jag följde min instinkt att han helt enkelt behövde lite hjälp på traven med att få i sig mat. Man vet ju själv hur det är när man är förkyld och sjuk.. Då får ju maten gärna vara lite extra god : )

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *