Ännu en dag på B76

 

Det har varit en blek men glad liten kille som har levt runt här hemma den senaste tiden. Hans hb var nere på 70 idag och retikolocyterna var bara 3. Det är retikolocyterna som vi hoppas ska bli många många fler, för det betyder att det finns gott om blivande röda blodkroppar. Att låta lillens hb sjunka riktigt lågt fungerade inte den här gången. Det sjönk lite väl lågt dessutom, fast det gjorde ju ingen skillnad. Men det betyder inte att det inte kommer att fungera en annan gång, så vi fortsätter att hålla tummarna.

När vi kom hem åts det upp en hel burk mat och nästan en hel burk med yoghurt och frukt. Nu finns det ork att äta tack vare dagens transfusion. Ofta så händer det spännande saker dagarna efter transfusionen. Det brukar vara då som han verkligen orkar med nya färdigheter : ) den här gången kanske det är dags att börja gå helt på egen hand. Det är så nära! Han måste bara våga släppa taget.

Så får vi se hur många veckor det hinner gå tills det är dags för nästa transfusion. Det kan dröja allt från tre veckor till en hel livstid. Vem vet?

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *