Ett enkelt blodprov

På fredag ska vi till KS Huddinge och Henry ska få blod. Då är det knappt fyra veckor sen sist. Igår var det så dags att åka till vårdcentralen för att ta ett blodprov och se hur hans hb ligger. Det var ungefär fyra veckor sen sist. Det är bara ett enkelt stick i fingret. Det var längesen jag tappade räkningen på hur många gånger han har blivit stucken i fingrar och fötter för den sakens skull. Men dom små klistermärkena vi får varje gång börjar bilda en ordentlig hög.

Igår brände tårarna innanför ögonlocken på mig. Vissa gånger är det jobbigare än andra. Speciellt såna gånger när en snäll sköterska frågar om vi tagit blodprov på den lilla underbara varelsen i mitt knä förut och jag hör mig själv säga att “jadå, vi är vana. Vi gör det regelbundet.” (sköterskorna säger ju såklart inte grejer som underbara varelse, det var mina ord) Och speciellt såna gånger när jag ser att lillen är trött och helst skulle vilja sova. Inte få sitt finger stucket och handen fasthållen.

“Jadå, vi är vana.” Det är ett sånt skit att behöva vara van vid och när jag tänker på att det är skit att behöva vara van vid det så blir jag ledsen. Men jag orkade inte vara ledsen så länge. Skrutt däckade i vagnen. Jag vandrade bort till Espresso House, köpte en kaffe och spelade Ruzzle och började tänka på annat.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *