Känner du…

…jag fick ett fint meddelande av en gammal kollega och vän idag. Då väcktes en tanke och jag behöver er hjälp.

Lever du med regelbundna blodtransfusioner? Känner du någon som gör det? Det är ju rätt ovanligt och jag skulle så hemskt gärna vilja få läsa om hur man mår när man stått på transfusioner under en längre tid. Får jag be dig som vet hur det är att antingen skriva om dina upplevelser här i kommentarsfältet eller att maila mig? Det är svårt för mig att få en uppfattning om hur man mår efter år av donerat blod i sin kropp. Går man hellre igenom en stamcellstransplantation med allt vad det innebär? Har du själv eller någon närstående behövt fatta ett sånt här beslut?

Att få läsa om dina erfarenheter kring det här vore en ära. Och ofantligt matnyttigt i det beslut som vi måste fatta för vår sons räkning om inte allt för lång tid.

Kram och tack på förhand!

You may also like...

1 Response

  1. Lisa says:

    Jag har själv ingen erfarenhet av regelbundna blodtransfusioner. Och den här frågeställningen kanske inte är aktuell längre, eftersom ni kanske redan fattat ert beslut. Jag har precis börjat läsadin blogg och läser bakifrån, så jag har inte hunnit så långt än.

    En tanke slog mig dock. Ta kontakt med hematologimottagningar på universitetssjukhusen. Umeå, Uppsala, Stockholm, Göteborg, Linköping, Örebro, Malmö/Lund.

    Kanske särskilt Malmö/Lund (för sjukdomar som kräver upprepade transfusioner kan vara vanligare där). Be att de sätter upp en lapp på någon anslagstavla, eller frågar utvalda patienter. Det kanske är ett långskott, men kan vara värt ett försök.

    Kramar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *