Life extraordinary

20/11-2012.

Tisdag.

Åker till Huddinge sjukhus för att få reda på provsvaren från Henrys benmärgspunktion/benmärgsprov. Vi fick höra att vi skulle få både bra och mindre bra nyheter. Det förstod vi redan på måndagen när min telefon ringde och vi blev inkallade morgonen därpå.

Henrys benmärg är HELT FRISK.

100% normal benmärg, i alla bemärkelser. Inga fel på blodbildningen över huvud taget. INTE MINSTA FEL.

Mycket hade vi väntat oss att få höra, men inte det.

Antingen kommer det vi nu försöker med att gå vägen – Vi låter hans hb sjunka till nya lägsta nivåer för att se om benmärgen på så sätt kan stressas igång. Hans nya lägsta gräns för transfusioner är 75 (den brukade vara 85), eller så länge vi tycker att han inte är för medtagen. I tisdags låg det på 85. Imorgon är det dags för ett nytt blodprov.

Det här försöket kommer att pågå i några månader för det är inte säkert att det fungerar med en gång. Det vet vi. Vi har redan testat det här en gång förra vintern när lillen bara var några månader gammal. Men då vågade man inte vara så drastisk med tanke på hur liten han var.

Nu kan vi bara hoppas.

Alternativet är att han har fötts med en defekt i blodbildningen som ingen annan har.

Vi hoppas på det första alternativet. Vi har aldrig slutat att hoppas på det första alternativet. Men tanken på att vi en dag skulle kunna slippa alla sjukhusbesök, kunna lägga det här bakom oss och börja leva ett normalt liv, är så överväldigande att jag än så länge får skjuta bort den.

Men hoppet finns och det är en viktig dag imorgon.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *