Tisdag = Transfusionsdag

Kollade lillens hb idag igen och det låg nu på 77…. han ska inte behöva sjunka lägre än till 85. (Allt under 100 på barn och vuxna är lågt. Man är död vid 30. Henry hade 28 som foster i vecka 25, det lägsta vår dåvarande läkare någonsin hade sett på foster var 27. Man klarar mer när man huserar inne hos mamman.)  

Min skatt är trött och blek, han skulle ha behövt få blod i fredags som först var planerat. Läkaren som ringde förra tisdagen och sa att Henry skulle klara sig fram till slutet på den här veckan står inte högt i kurs… Jag ifrågasatte det starkt och fick därför igenom att vi åtminstonde skulle ta ett extra blodprov för att se hur det står till. Därför var vi på vårdcentralen idag igen och när provsvaren kom så ringde en av våra riktiga läkare och sa att vi är planerade för transfusion imorgon. Så är det.

 

 

 

You may also like...

2 Responses

  1. En tår rinner från min kind av både lycka och sorg när man läser detta. Lycka för att ni fått en sådan fin kille och att han kommer må bra när han får en transfusion. Sorg för att man inte hittar vad det som är fel. På torsdag fyller jag på blodlagren iallafall 🙂 Har även lagt ut en blodgivarlänk och en länk till din blogg.

  2. lifeextraordinary says:

    Lycka till imorgon! Jag är nu registrerad och ska gå och se om även jag kan börja ge blod. Vi ses imorgon, då får du berätta hur det var 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *