Hjälten Henry

(null)Mathias, min pappa och jag stod förundrade och såg på hur Henry vandrade omkring här hemma, bärandes på sin pump med dropp. Som om det var helt naturligt. Det är så otroligt hur barn accepterar sin nutid. När det var dags att gå och lägga oss så blev Henry lite ledsen och ville inte sova med “plutten”. Då föreslog vi att jag också skulle få en plutt (Mathias hade ju redan en). Sagt och gjort och då kändes det bättre. Lite oroligt hade det varit sa Mathias nu imorse, men det har ändå gått långt över förväntan. Framför allt att det hade gått så bra att sätta droppet. Henry fällde inte en tår, märkte det knappt, berättade Mathias när dom kom hem igår. Sjukhusdagen gick jättebra. Henrys hb låg på 88, han åt en hel bulle som förmiddagsfika och kollade på taxibilarna utanför stora entrén. Så fick vi biljetter till en teaterföreställning! Min Stora Dag har ordnat så att vi fick två biljetter : ) Så den 25/2 ska jag och min älskade Henrysorkstork gå på teater. Bara han och jag. Som jag längtar!

Nålen vi använde heter Cleo och den kan sitta i tre dygn. Det är jättebra eftersom vi då skulle kunna passa på att låta droppet gå tre nätter i rad och på så sätt slippa sticka varje gång. Därför har jag nu min lilla “plutt” kvar på magen för att själv få känna på hur det är. Man märker den knappt : ) Sen är det klart, jag behöver ju aldrig ha en slang kopplad till mig. Men det känns så mycket ljusare nu. Nu är vi här. Nu är den här medicineringen igång. Vi får vara tacksamma så länge det bara är tre nätter i veckan. Och framför allt får vi vara tacksamma över att Henry mår så pass bra som han gör.

Från att ha bett om att få åka till sjukhuset nu i flera dagar så vaknade han idag och sa “mamma måste köpa spååååår!” : ) Duplospår till tågbanan alltså. Sen ville han prompt åka tåg med mig till Camilla, sen köpa en stooooor grävmaskin. Han gick till och med och öppnade sin spargris haha. Och så vill han väldigt gärna åka till farmor och farfar på landet. Allt är sundhetstecken för vår stora coola hjälte : ) Redan igår pratade han och morfar om båtar med fly bridge, glass och sommarbad.

Inget varar för alltid. Det vill säga att dåliga dagar och perioder går också över.

Kram!

(null) min stödplutt : )

You may also like...

1 Response

  1. Susanne says:

    Så fint att det börjat så bra!! Han är grym den här Henry! ❤️

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *