Sjukhusdagen, sjukdagen, graviddagen

Den här veckan alltså… I söndags kom Mathias föräldrar över en stund och Mathias passade på att titta igenom bygget med sin pappa som kan en hel del. Det visade sig att några viktiga saker inte alls var rätt och igår kväll hade dom möte med byggledaren för att diskutera vad som måste göras. Idag är Mathias hemma sjuk och tur i oturen för idag blev det fel igen. Tack och lov att han är hemma, men jag tycker så himla synd om honom. Han är sjuk men jobbar hemifrån och jobbar inte minst med hela bygget utöver det. Och vad gör jag? Jag träffade min barnmorska tidigt imorse och turen fram och tillbaka in till stan var mer än jag orkar med nu. Somnade i soffan, varm och med värkande mage. Tur att lillen är frisk igen och är bland sina vänner och fröknar på dagis!

20140520-133618.jpg

Pill och fix med fraktsedlar i byggleveransträsket medan Henry leker med alla roliga knappar som justerar sängläget : ) inga problem!

Igår var vi på Huddinge sjukhus. Lillen och jag har varit sjuka i helgen men hans hb hade ändå klarat sig rätt bra, det låg på 80 igår. Han är nu lite drygt 2,5 år och är 97cm lång och väger ca 15,8kg : ) lång och ståtlig. Och han var en sån hjälte! Hans favorit, Anna, var inte där utan vi hade en annan jättetrevlig sköterska hela dagen och det tog han med sån ro. Inga problem alls. Hon berömde dessutom mig och Mathias för hur vi hanterar hela “sätta-nål-spola rent-sätta medicindropp-proceduren”. Att vi är så pedagogiska och har fått Henry att tycka att han är delaktig i det hela : ) Det kändes fint att höra, vi tog åt oss hennes ord och pratade faktiskt sen (bara jag och Mathias alltså) om hur bra vi har varit igenom det här. Hur fint det känns att vi faktiskt har lyckats göra sjukhusdagarna till en del av vår vardag. Att det också har blivit en plats där Henry (och vi)  känner sig trygg och kan busa runt. En plats där alla vill honom väl, även när det inte bara är skoj. När vi satt i bilen på väg hem och var så glada över hur bra allt hade gått och hur glada vi varit så ropade Henry “ost acka!!” : ) en sån här dag kan jag villigt medge att jag skulle ge honom vad som helst, glass, fika, you name it, om han hade bett om det. Men nejnej. Vår son vill ha Lingongrova med smör och ost och blev så förtjust när vi sen berättade att vi skulle äta sushi till middag. “Ushi” är nämligen supergott och så kul att äta med händerna! Det blev helt enkelt sushi till middag och sen en liten flaska kvällsvälling i sällskap med ostmacka.

Tyvärr var det nog just sushin som slog ut Mathias idag…

20140520-133601.jpg

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *