Små korn av renaste guld

Ibland skriker Fred och Lorenz från morgon till kväll. Ibland går den här lilla stora familjen på knäna, hankar oss fram timme för timme. Stressen, sorgen, ilskan… alla känslor ligger utanpå huden, redo att gå till attack precis när som helst. Sen ibland så får man en paus. Man tar sin stora son, trött av lågt hb och alltid blyg, med sig till sin klasskompis för en stunds fika och samtal. Man äter de godaste bullarna man någonsin smakat, ser Henry krama om hela sällskapet och säga tack innan vi går hem. Ibland får man då lite energi att säga “ta med dig Henry och åk till Skärgårn och ät middag med Qvistarna”. Ibland somnar dom små liven så gott och man finner sig själv ta med sig ett gott glas med vin ut i kvällssolen. Man läser ut en bok. Chattar med en vän.

Så kommer en ny dag. Inget skrik. Knappt inget alls. Familjen får en chans att njuta, vara, känna på tröttheten men också på glädjen. Det är lördag. Lördagsgodis enligt Henry. Min Henry. Han köper så lite godis att godisvågen inte kan väga det och han får det gratis. De två chokladäggen med glansigt ljusblått papper åt han omsorgsfullt upp, sen var han nöjd. Vi åt en glass när solen sken, bara han och jag. Pratade om havet, om glassen och om Vaxholmsbåtarna.

Familj. Samlad i kvällssolen. Än en gång samtal som piggar upp. Och så min vän. Hon som bakar de godaste bullarna. Hon hittade två bilmattor på vinden och frågade om Henry vill ha dem. Glädjen kan jag bara likna med den då min stora skatt vann den stora grävmaskinen hos Volvo Construction i juni. Jag tittar ner från sängen där jag sitter och skriver. Det skär i hjärtat, snabbt, knappt märkbart. Där ligger Henry på mage och har en intensiv lek med alla sina bilar. Dom står i kö och åker runt och hälsar på varandra. Han är så nöjd. På tisdag ska han få blod. Fred och Lorenz har tystnat inne i sin säng. Mathias kommer nog snart ut. Ibland väntar då middag, lagad av Mathias mamma. Mat värdig att serveras på restaurang får vi njuta av med havet som granne. När tröttheten sen slår till igen kan man leende säga godnatt och somna gott i en skön säng.

Barnen har haft en bra dag idag. Jag har haft en bra dag idag. Mathias har haft en bra dag idag.

Ibland är livet vackert. Ibland är det så svart.

Just idag är det vackert. 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *