Lorenz och Fred – snart 14 månader : )

IMG_4081

Dom här två alltså haha.

Om två dagar blir de 14 månader. Fred och Lorenz som vid den här tiden förra året gallskrek varje kväll, med start ungefär vid kl 17 för att sen fortsätta hela natten. Det var kaos. Totalt kaos. Och nu? Två killar som går, busar, skrattar och gråter precis som barn gör. Två killar som är supernyfikna, pigga på livet och alltid redo för nya äventyr.

Fred föddes först och han är den busigaste av de två. Han säger mamma! och pappa! och DA!! mest hela tiden. Nytt är ett ljust Heeeeeej! och att han har börjat kramas : ) Otroligt mysigt! Ligger det en trasa framme så börjar han torka och feja, hör han musik så börjar han direkt att dansa. Han väljer bollar och klossar framför bilar och kommer gärna med en träkloss och slår den rakt i ansiktet på första bästa offer. Dock väldigt sällan på sina bröder tack och lov! Säger man nej så skrattar han. Han äter helst för hand eller med en stor sked. Han äter helst med heeela kroppen, gillar mat som går åt det söta hållet och kastar gärna mat lite överallt. Han provar gärna skor i alla storlekar och älskar att busa i badkaret. Orädd går han genom livet och hittar på bus och ger sig iväg på egna äventyr när chansen erbjuds. Vinkar gärna hejdå och fortsätter gå.

Lorenz föddes 13 minuter efter Fred och behövde lite hjälp att komma igång med andningen. Han fick sola i 12 timmar en natt under veckan vi låg kvar på BB. Han är den lugnare av de två. Den som har aningens lite mer tålamod att vänta på sin tur, den som oftast är den första att komma till ro för att sova. Liksom sin bror så kramas han mycket nu, säger mamma! och pappa! och datt som tack. Och allt, ALLT går att leka med som en bil. Han brummar igenom stora delar av dagarna och verkar följa sin storebror i motorintresset. Han har lätt till skratt och är den av de små som är mest gosebebis. Han är inte lika rymningsbenägen som sin tvillingbror, men rycks såklart med när Fred är i farten. Han är en aningens känsligare själ än Fred. Han älskar mat mer än sött. Kladdar om möjligt ännu mer än sin bror och älskar att gnida in maten i håret, han har ofta en bit smörgås, frukt eller annat klistrat i håret. I badet busar han gärna och har samma skointresse som Fred. Blir han arg så dunkar han huvudet i golvet, men väldigt försiktigt, mest som en markering att han har fått nog.

Att sova på mage i en säng är bättre än vagnen, tycker båda två. De dricker varm ekologisk, ej homogeniserad mjölk i nappflaska innan de ska sova. Dom bajsar oftast samtidigt varje dag och vi tar fel på dem med jämna mellanrum. Den största skillnaden just nu är att Lorenz har åtta tänder och Fred sju. Lorenz är aningens rundare än Fred, men Fred har de rundaste blå ögonen jag någonsin har sett : ) Tror att de kommer från hans farmor.

IMG_4082

14 månader har gått och jag konstaterar att mycket är så himla mycket lättare nu. Hur roligt det är att dom har blivit så stora och hur komiskt det ser ut att ständigt se dem upptäcka världen tillsammans. Nu när vi sover gott och njuter av dagarna (även om det såklart är total röra och kaosigt också), så finns det ingenstans jag hellre skulle vara. Allt har sin tid.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *