Vecka 30 är här!

Nu pirrar det i magen… : ) Vecka 30 är här!! Tacksamheten över att mina bebisar inte har kommit alldeles på tok för tidigt är enorm. Men nu börjar jag ärligt talat att bli lite nervös, det är ju inte lång tid kvar! Och båda låg ju med huvudet nedåt när jag sist gjorde ultraljud. Jag som hela tiden har sagt att jag vill föda vanligt om båda ligger så… Måste erkänna att när den tanken nu blev lite mer verklig så insåg jag hur inställd jag har varit på att bli snittad även den här gången och hur skrämmande det känns att föda fram två bebisar. Än har jag tid att vänja mig vid tanken, än kan dom vända sig, så vi får se hur det blir : ) På onsdag får vi se småkillarna igen.

Men okej, solig fredag och gravid med tvillingar i vecka 30 – hur känns det? TUNGT. Kika på bilden här nedanför som beskriver livet i magen för ett foster i magen. Dubbla det och lägg på en till moderkaka också så har du mig. Redan nu väger bebisarna mer tillsammans än vad Henry gjorde när han föddes. Jag känner mig minst sagt höggravid, trött och varm. Inte speciellt hungrig utan mer illamående igen. Vikten ökar, men tack och lov i en takt som känns lagom. Yr och svimfärdig mest hela tiden och bäckenet värker som sjutton. En väldigt positiv sak är att jag inte har samlat på mig så mycket vätska än. När jag väntade Henry samlade jag vätska redan från vecka 25 och det var så himla obehagligt. Jag tittar på mina fötter och blir glad varje gång jag ser att dom ser ut som vanligt : ) Jag ser dem bara när jag ligger i soffan.
 

20140523-084101.jpg

Morgonens stora craving var mjölk, riktigt kall mjölk, och så länge jag dricker lite kaffe på dagarna så håller sig sötsuget borta. Efter att inte ha druckit något kaffe några dagar den här sjukveckan så har jag märkt hur stor skillnaden är på dagsformen, med och utan. Jag har gjort en egen bedömning av just kaffeintaget eftersom det inte är helt självklart att man ska dricka kaffe under graviditeten. För att hålla mig fri från yrsel så behöver jag en kopp på morgonen och en efter lunch. Det blir ungefär 3 koppar totalt. Det är lite mer än vad livsmedelsverket rekommenderar, men eftersom mina bebisar växer precis som dom ska och dom är så pigga och “vanliga” så tänker jag att det verkar gå bra. Sen tänker jag att det borde vara mycket bättre att dricka lite kaffe varje dag än att hålla på att späka mig med sötsaker för att hålla svimningskänslan borta. Kaffeintaget kan ju påverka järnvärdet negativt, men det håller sig finfint trots påfrestningen. Man får väl göra som det känns bäst för en själv helt enkelt : ) sunt förnuft!

Men idag ska jag unna mig en riktigt god juice och lite nya underkläder för att fira att jag har orkat med 30 veckor av växande bebisar.

Vad blir din fredagspressy? Oavsett vad det är så lova att unna dig något lite extra den här dagen, det är du värd!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *