21 december 2012

För en vecka sen så var vi på Huddinge sjukhus igen, det var dags att fylla på blodförrådet inför julhelgen. 
Dagen flöt på bättre än någonsin. Henry grät inte en enda gång, det var precis som att han knappt märkte nålen som sattes i port a cathen
Det var jul på barnsjukhuset, tomten var där och Henry fick en julklapp av sin favoritsköterska : ) Stämningen i bilen på väg hem var lättare och gladare än vanligt. Vi firade med en god fika och lite julklappsinköp. 
Mitt på dagen så fylldes vårt lilla rum av läkare. Vår ansvarige läkare, en annan som vi bara träffat en gång tidigare och så en student. 
Att låta lillens hb sjunka har inte gjort att hans benmärg har stressats igång. Den här gången hade han sjunkit till 76 och ingen kunde undgå att se den gulbleka hyn. Vår ansvarige läkare har läst och läst och läst ännu mer. Till slut hade han mailat till två läkare/proffessorer som har skrivit om sjukdomar i dom röda blodkropparna i “den stora boken om blodsjukdomar”. 
Det har resulterat i att deras chef, chefen för barnhematologi på ett sjukhus i Boston, har visat intresse och vill att Henrys benmärgsprover nu ska skickas över Atlanten för vidare analys. 
Nu väntar mer väntan. En spänd väntan. På sjukhuset i Boston samlas hematologer från hela landet en gång i månaden och diskuterar olika fall. Henry kommer att vara ett…
USA. 
Många experter, många fler erfarenheter och många fler födda barn. Kanske…? 
Tills vi har några svar så fortsätter vi med livet så som vi oftast gör. Just nu förgyllt av pulkaåkning och snöpromenader med världens gosigaste Henry : ) 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *