Att prova nytt

Har landat i soffan iklädd pyjamas och ätandes chokladbollar.
Den lille karln somnade före åtta idag, han skulle prompt läsa bok redan innan klockan sju så vi läste fyra stycken. Sen sjöng vi Bä bä vita lamm och somnade.
Jag vaknade till av förkylningen, chokladsuget och allt liv i magen.

Inspirerad av min nya favoritbok (som jag tipsar om i mitt förra inlägg) så provade jag ett, för oss, nytt middagsupplägg idag. Äggröra i en skål, skivad avokado och skinka i en annan. Olivolja och.. Rödbetor. Henry har fått dille på inlagda rödbetor och hämtade själv burken och slevade i sig fler skivor än någonsin. Hur som helst. Det nya var att han fick ta själv av det han ville ha, jag la mig inte i mer än att jag berättade vad allting var och sen hejdade honom från att ta precis allt. Förklarade att maten var till både honom och mig : )
Olivoljan hjälpte jag dock till med och den fick bara hällas upp på bestämda ställen och alltid litegrann rakt på skeden så att han kunde ta sig en liten shot haha.
Det var en så mysig stund och han blev så nöjd och glad av att få lägga upp sin mat själv. Och när barnet är glatt så blir ju mamman glad : ) win win. Jag kommer helt klart att testa fler saker som det tipsas i boken.

20140323-202202.jpg

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *