Bananer och 2-årstrots

Lillsorken förvandlas stundtals till ett litet argt bi som absolut INTE ska klä på sig och gå till förskolan. INTE bada eller duscha och INTE gå och lägga sig. Kvällens nattningstrots är ärligt talat mer som en show. Idag skulle det lekas tittut, kläs på drakdräkt, säga “dutt” tusen gånger (för att han vet precis hur sött vi tycker att det låter : )), ja helt enkelt visa upp alla sina konster. Och dom börjar ju bli några stycken nu… Till slut lyckades vi finta av honom drakdräkten, få på nattblöjan och pyjamasen och säga god natt. Att det inte skreks högljutt då känns väldigt lyckat. Likaså att barnet somnade före klockan åtta! Det har inte hänt på veckor… 

Vi firar med kvällsfika med rykande färsk banankaka : ) Jag har ett stort gäng bruna rackare att ta hand om i veckan. 
Idag blev det banankaka med kardemumma. I veckan ska det även bli bananmuffins och banankaka med vit choklad. Sen lär jag få frysa in hela rasket för att inte få bananchock. 
Eko-nörd som jag är så kändes det av någon anledning bättre att baka dom icke ekologiska bananerna som jag fick förra veckan, än att äta dem som de är. 
Det skulle kännas så otacksamt att bara slänga dem. 
Hur tänker du kring ekologiskt och Krav-märkt? Jag har alltid tyckt att det är viktigt, men ändå så oändligt mycket mer nu sen Henry kom till världen. 
Hoppas att veckan börjar bra och gott även för dig ❤️ 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *