Den lyckade dagislämningen!

Till skillnad mot veckans lämningar på dagis så gick det galant idag!
Och jag har receptet här : )

Jag är fortfarande lycklig från gårdagens danslektion. Jag vet att Henry blir arg varje gång vi ska svänga vänster på gatan mot dagis.
Jag hade ett mantra – Ingen stress, nu jävlar ska vi vara glada.

Vi börjar gå. Henry med sin gräsklippare och jag med vagnen. Favoritgrannen kommer med bilen, vi vinkar säger hej och vinkar lite till. Snart vill Henry hoppa upp i vagnen, jag tänker bra för då kan vi gå på litegrann. Sen närmar vi oss vänstersvängen. Jag tänker på hur glad jag är och börjar prata med Henry om alla vackra träd, om solen och – se där! En skata som mumsar på något på marken. Henry pekar och skrattar och fågeln skuttar lite på marken. Då är vi inne på den befarade gatan utan att Henry har reflekterat över det. Sen kommer en till bil som han måste vinka till och sen pratar vi lite om alla svarta bilar som står parkerade. Svarta bilar är nämligen finast om du frågar Henry.
Framme! Dags att låta Henry gå själv upp för trappan till grinden in till dagis.
Då blir det gnäll eftersom gräsklipparen inte får följa med oss. Jag lovar att ha med den när jag hämtar i eftermiddag och lyfter upp Henry i luften så att han “flyger” vi skrattar lite och jag kan sen öppna grinden i lugn och ro. Vi går upp för gången och dom små trappstegen hand i hand. Väl uppe på trädäcket frågar jag Henry vilken dörr som är hans. Vilken dörr är det som leder in till hans kompis Boris som vinkar så glatt? Då vill han inte svara och börjar bli på lite dåligt humör.
Jag öppnar dörren och säger glatt att han får visa vägen. Och det funkar! Han går in och ställer sig redo för att ta av sig skorna. Vi kramas, jag pratar lite med fröken, sätter på inneskorna och sen tar han fröken i hand och går in för att leka tittut med barnen som redan är där : ) Inte ett skrik.
Hallelulja!!

Budorden:
Ha gott om tid, då menar jag GOTT om tid.
Glöm allt vad stress heter.
Ha en på gränsen till överdrivet positiv attityd.
Prata enkelt, till exempel – “Blixten och Racer stannar hemma. När Henry har sovit kommer mamma. Då finns Blixten och Racer i vagnen till dig.”

Det här ska jag fira med en god kopp te och Dokument Inifrån, Förgiftad kompromiss på SVTplay.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *