Det fina med rutiner : ) 

Jag älskar rutiner, vardag och höst, det gör jag verkligen, men ibland är det minst lika underbart att strunta i det hela och låta en måndag bli allt annat än vanlig.   Idag har vi ätit sushilunch kl 10.30, inhandlat varsin liten godispåse vid 11 (en färskpressad apelsinjuice och kaffe fick också följa med) och nu har vi landat på avdelning B66, Lekterapi. Godiset sparar vi tills blodet är kopplat : ) 

Vi har fått en del frågor om hur en typisk sjukhusdag ser ut för Henry så jag tänkte dela med mig av vår dag idag. Vi kom till avdelningen vid 9.30 och vid 10.15 blev det Henrys tur att få nålen satt i port a cathen, dagens prover till blodcentralen togs, Desferal kopplades in via porten och medicinpumpen ligger som vanligt i tryggt förvar på Henrys rygg. I en lånad, blå ryggsäck med en fisk på som han älskar. Sen kommer väntan då blodcentralen ska bli klara med just Henrys enheter, det brukar ta en timme ungefär. Just nu har vi väntat i över 1,5 timme och så är det ibland. Lite typiskt känns det när vi ska vidare på lek och middagsmys, men det är ju inget vi kan påverka. (Konstigt nog har jag oceaner av tålamod just när det gäller hur dagarna blir när vi är här.)

När blodet väl är kopplat så tar själva transfusionen 3 timmar. Sen brukar det ta 30 minuter till innan vi kan åka hem. Det är en heldag helt enkelt ❤️ 

Och angående det fina med att strunta i rutinerna då och då, så är det ju faktiskt så att några spontana godisbitar på en måndag smakar himla mycket godare än på en lördag : ) 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *