Håret och den avvikande rutinen

Vi stöter nästan dagligen på folk som kommenterar Henrys lockar. Många undrar vad “hemligheten” är : ) 

Den tänkte jag avslöja här en gång för alla. Många tittar konstigt på mig när jag försöker förklara och jag får sällan prata klart. Men nu jäklar. 
Henry har i sig en jättefin kvalitet på sitt hår. Sedan han föddes och fram till nu så har vi nog tvättat hans hår med schampo ungefär 10 gånger. Vi har bland annat varit tvungna inför operationer och narkos. Och ibland har ju hela huvudet varit fullt med mat. 
Men oftast sköljer vi igenom hans hår med vanligt vatten och smörjer sen med olivolja som får sitta kvar. Använder vi schampo så är det Weledas Calendula baby shower cream/schampo som gäller. Det är snällt, miljövänligt och torkar inte ut vare sig hår eller hud. 
Vi har aldrig problem med kliande hårbotten eller frissigt hår på lillen och det vill jag gärna tro är just för att vi inte håller på med en massa konstgjorda produkter.
Men ni skulle se vilka blickar jag kan få när jag berättar om hur lite hårvård som Henry får. Och att jag hellre går till hälsokosten även för hårvård och inte till apoteket. Det är intressant med avvikande åsikter och hur dom tas emot… 
Idag fick dock Henry prova två droppar av Davines Oi hårolja och herregud vilka fina lockar det blev!! Kanske att jag börjar varva vanlig olivolja med den… Får se hur det blir när det torkar. Hur tänker ni kring hår och hudvård på dom små? 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *