Höstens prioriteringar

Jag har nu jobbat två veckor : ) det känns toppen! Jag är trött som få på kvällarna och jag inser nu hur jäkla snabbt tiden kommer att gå med Henry på dagis och oss vuxna på våra kontor.
Det gäller att göra det bästa av den tid man har. Då menar jag både på jobbet och hemma.

Vi har pratat en del och kommit fram till att det är dags att ta en paus från Middagsfrid. Vi bytte till deras barnkasse, men eftersom Henrys stora svaghet är att han inte kan tugga kyckling och fläskfilé så spelar det ingen roll vilken kasse vi har. Det slutar ändå med att jag får laga något annat till honom några gånger i veckan. Och är det något som jag verkligen inte känner för att lägga tid på så är det att laga två olika middagar på kvällarna.
Däremot är jag superglad för alla goda recept som vi har samlat på oss! Massa goda och  lättuggade fiskrecept som Henry har älskat till exempel : )

En annan sak är städningen hemma. Jag tror att vi kommer att ta en paus även från vår städerska.
Vi är ju knappt hemma längre och när det behöver dammsugas och torkas rent så gör jag det mer än gärna. Speciellt när jag vet att det gör att vi kan spara pengar.

Och då kommer vi till höstens näst viktigaste punkt: Pengar.
Nu jobbar vi båda två!!! På onsdag får jag LÖN!!! Herrejisses så gött det känns! Nu ska vi SPARA.
: ) japp. Sexigt va? Vi ska ha ekonomimöte hemma i soffan och prata igenom sparplaner och nödvändiga utgifter. Jag som älskar att drömma kommer att göra en drömbudget först. Då pratar jag att drömma loss riktigt ordentligt. Sen när jag har drömt klart så har jag mycket lättare för att återgå till verkligheten och verkligen se vad som är möjligt och inte. Att drömma är för mig ett måste för att fungera och må bra. Men lika viktigt är det ju att inse vad som är möjligt och inte…. : )
Det viktigaste vi har att spara till kan vara till möjligheten att kunna skaffa ett syskon som kan ge Henry en ny benmärg.

Den viktigaste prioriteringen för hösten är tid.
Mathias jobbar mycket, jag jobbar lite mindre. Mathias har fri arbetstid och jag är bunden till fixerade tider. Att en av oss är flexibel gör hela skillnaden. Att jag jobbar lite mindre för att ta ett större ansvar för vårt hem är något som vi har bestämt tillsammans och som känns bra. Att jag har onsdagar som “min” dag då jag kan hänga kvar i stan och träffa vänner är en fet härlig bonus : )
Men det hindrar ju inte helgerna från att bli fullspäckade med planer och utflykter. Något som vi i helgen pratade om.
Vi kom fram till att det är okej att ha inbokade planer varannan helg, för att ha tid att vara spontana varannan. Vi behöver alla tre få landa här hemma i lugn och ro och känna efter vad vi vill och inte vill göra på helgen. Inte minst Henry som jobbar på förskolan hela dagarna nu.
Visst kommer vi att få tackan nej till vissa saker, men då tackar vi ju istället ja till tid för återhämtning med vår lilla familj. Viktigare tid att investera i finns inte.

Jag tror att jag ska göra en utvärdering framåt jul och se hur det gick.

Just nu är jag glad att vi inser hur vår vardag ser ut och justerar våra planer och vårt liv så att det passar oss. Ibland är det bra med matkasse och städning, ibland är friheten att bestämma själv mer värd. Ibland har man tusen saker att fixa med hemma, ibland vill man få leka Krösus Sork och bara spara på vartenda surt förvärvat öre : ) allt har sin tid.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *