Kolla in!

Så fort jag ser det här meddelandet i min inkorg så blir jag så otroligt glad och hjärtat blir alldeles varmt.
Det här är så fint och så bra.

“Hejsan igen!
I går kväll tog gjorde jag min muntliga “ge blod-kampanj” på jobbet skriftlig och tog ödessteget att maila ut en vädjan till hela … om att alla som kan ska ge blod. Så här skrev jag, hoppas verkligen att du tycker att det är ok:

“Hej alla …,
Jag har en vädjan till er alla.
Min kompis lilla ett och ett halvåriga son har en mycket mystisk och ännu ej diagnostiserad sjukdom som gör att han inte kan producera röda blodkroppar. Detta leder till att han får blodbrist och ständigt behöver regelbundna blodtransfusioner.
Innan han ens tog sitt första andetag så hade han fått 7 blodtransfusioner, i sin mammas mage. När han fyllde ett år hade han sammanlagt fått 20 stycken transfusioner. Som ni förstår så måste han få blod för att överleva.
Snälla, snälla, snälla GE BLOD!!! Det är så viktigt, för så många, särskilt för Henry.
Se hans mammas blogg http://lifeextraordinarydiary.blogspot.se/för att följa deras kamp i att få reda på vad det är som gör att Henry inte kan producera röda blodkroppar och hitta en behandling som gör att han inte behöver blod regelbundet. Den är så gripande!
Närmsta blodcentral ligger i Hötorgets tunnelbana, bara en t-banetur eller en friskvårdspromenad bort!”
Första mailet jag fick var en bastning om att man inte får skicka mail till alla ens för en sådan viktig sak. 
Sen fick jag bl.a. följande mail:
“Jag blev oerhört gripen av ditt mail! Tänkte höra om det är ok med dig att vb:a detta till mina vänner utanför … “
“Så klart! Ska ta tag i det, var för länge sedan!”
“Jag ger redan blod regelbundet. Förra gången var min 50:e givning. Jag blir alltid glad när jag får det där SMS:et från sjukhuset om att mitt blod har kommit till användning för en behövande. Jag hoppas verkligen att det går bra för Henry och man snart hittar en lösning. Jag håller med om att bloggen är gripande! Hälsa att de ska hålla modet uppe och kämpa! Själv ska jag fortsätta att göra vad jag kan, även om det inte är mycket.”
Vår generaldirektör skrev “Skulle vi kunna ta en blodbuss till oss?”
Så nu har jag helt plötsligt fått en informell begäran om att fixa en blodbuss till … VISST ÄR DET KUL!!! Vi får se hur jag lyckas lösa det…
Hur som helst, jag har nu en riktigt bra känsla i kroppen!
Och detta är ännu ett bevis för att din blogg, som bekriver er vardagliga kamp, berör så mycket och är så gripande. Du gör nytta för andra!!!
Hoppas verkligen att vi kan ses en stund i morgon!
Kram”
Jag kan inte beskriva hur det kändes att läsa det här. Och inte minst all annan aktivitet som jag sett på min Facebookvägg på sistonde, där mina vänner skriver om hur de har börjat ge blod och föra budskapet vidare. Det är så himla fint. 
Just den här tjejen, som nu ska få till att få blodbussen till jobbet, fick jag den stora äran att krama om i onsdags : ) 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *