Magisk måndag

Idag vaknade hela familjen på rätt sida : ) Förutom katterna som sovit mest hela tiden då.

Att komma tillbaka till Öppna förskolan var precis så roligt för oss båda som jag hoppades. Jag träffade två jättetrevliga mammor, en lika trevlig pappa och så självklart – vår öppna förskolas bästa pedagog. Stämningen var som alltid lekfull och skön och Henry donade runt bland Briotåg och stora fordon. 
När lunchen var intagen och det blev dags att lämna föris så knallade vi ner till centrum där de små paketen skulle postas. Henry “läste” om veckans erbjudanden och var störtnöjd i vagnen trots att det tog en stund med alla porton. 

Efter dagens tupplur så tog vi på oss skorna igen och gick ut på promenad. Den här gången spatserade vi bort till onsdagens destination och tog oss en titt på leksakerna på gården. Sen tog vi oss in i skogen där vi pratade om kottar och rötter och livet. 
Väl hemma sprang vi runt och kastade tennisboll. Sen kom den glada pappan hem på sin cykel och det var dags för middag. 
När klockan är kvart över sex så är alla hungriga. Och vad det underlättar när man ska låta lillen äta själv! Köttbullar med potatismos gjorde allas magar mätta och belåtna. 
Sen på med skor och ut igen. Den här gången följde pappan och vår kisse Musse med på promenad, men vi kom inte så långt. Grannarna som bor några hus ned på gatan var ute och vi fastnade i ännu ett trevligt samtal. 
Jag älskar gatan där vi bor. Husen är lika personliga som personerna som bor i dem. Alla hälsar på varandra. 
Jag älskar att vi har så nära till en så mysig öppen förskola, att jag alltid kommer därifrån med ny energi. Att Henry får växa upp i det här området, där vänlighet är ordet som bäst beskriver tillvaron. Det är inte illa. Och jag är så tacksam. 
Jag tror att Henry är lika nöjd med den här dagen som jag. 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *