Nattskift

Här sitter jag. På golvet i vardagsrummet med datorn framför mig och två nöjda bebisar som ligger och har det bra i babygymmet. Lorenz sover snart och Fred är förhoppningsvis inte jättelångt ifrån John Blund han heller. I mobilen pratar Louise Hallin i Barnvagnspromenaderpodden. Bättre sätt att få bebisarna lugna finns inte och jag håller med, hon har en väldigt trygg röst : )

Klockan är 04.31 och jag har på en dryg timme matat och rapat bebisar, bytt blöjor och kräkiga kläder, diskat flaskor, kokat vatten, förberett ersättning inför nästa matning. Tacksam över att ingen liten bebis gallskriker. Och ganska pigg. Jag somnade ifrån våra vänner… det var inte alls meningen, jag var bara tvungen att lägga mig på sängen en stund vid tio igår kväll. Jag borde ju ha anat att jag skulle däcka : ) våra fina vänner kom och intog köket och gjorde en supergod pizza och bjöd på ett gäng roliga bilhistorier. Att dom stannade kvar och tog hand om Fred och Lorenz så att jag kunde fortsätta sova medan Mathias nattade Henry är helt otroligt. Så himla snällt! Dom har två väldigt tålmodiga barn som satt lugnt och väntade tills Mathias var klar.

Fredagen passerade i sällskap med min Jenny som kom med lunch och en lugn famn medan Mathias åkte och köpte en bil där vi får plats allihop. Bebisarna har varit ganska oroliga, men ändå helt okej. Det är jag som har varit på tok för trött. Men ändå, ibland är det faktiskt inte sömn man behöver. Ibland är det att få sitta ner och prata med sina vänner. Tanka energi av dom som bryr sig så mycket om mig och oss.

Nu sover båda guldklimparna i babygymmet : ) dags för mig att släppa tankarna på att föräldraledighet borde vara pensionsgrundande och bära över de små till spjälsängen, se om jag kanske hinner sussa en stund innan nästa matrace tar vid. Wish me luck…!

 

 

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *