Sorkstorks app-mapp

Jag tänkte att vi släpper skriverierna om alla sjukhusbesök för en dag och istället kikar på vad Henry underhåller sig med när han pysslar med min iPhone eller vår (läs hans) iPad.

För innan jag fick barn så hade jag alla möjliga tankar och planer. Jag skulle bara ge mitt barn hemlagad mat, aldrig värma något i micron, inte använda plastflaskor, tallrikar och skedar. Mobiler och datorer tänkte jag skulle få vänta tills det skulle vara absolut nödvändigt för mitt barn att ha och använda. 
Men så fick jag barn. Ett barn som inte fick amma i stort sett alls under sina första tre veckor i livet. Ett barn som fick sin mjölk i Medelas plastflaskor, eller i sond (dvs också plast), eller näringslösning via droppslang (plast). Tror ni att jag skänkte mina tankar om plastets vara eller icke vara då? Nej. Men det gör jag däremot nu. 
När Henry var runt halvåret gammal så fick jag ett tips från en väninna om att Fischer Price gör roliga appar för små barn. Det lät ju kul och jag laddade hem några Laugh and Learn för att se vad reaktionen skulle bli. Henry var måttligt intresserad. Men vi märkte snabbt att det var ett bra sätt att distrahera under provtagningar och långa sjukhusbesök. Det var även ett sätt att få några minuter över för att ta en dusch. Men också ett roligt sätt att umgås med min lilla kille. Sitta tillsammans och peka och prata om djuret som syns på skärmen, sjunga med i sångerna och klappa händer. 
Henry är idag drygt 17 månader och älskar olika pussel som finns i appar för både mobil och padda. Radioapan var länge en favorit, men sen han lärde sig alla olika “spel” så har den fått ge vika för just pusslen. Det är så häftigt att se hur han lär sig! Han vet vad en massa djur heter på engelska, pekar, skrattar och söker vår uppmärksamhet för att visa vad han kan : ) Pussel hanterar han vant med sina små knubbiga fingrar. Han funderar och löser problem, ibland med hjälp men oftast på egen hand.
Paddan är en naturlig del av Henrys vardag. Vi har valt att låta den finnas tillgänglig för honom och det har fungerat jättebra hittills. Han älskar att vara utomhus, att titta i sina böcker, att leka med sitt tåg, leka kurragömma och busa med katterna. Så att han kan använda paddan eller min telefon som ytterligare ett roligt läromedel tycker jag är toppen. 
Omväxling förnöjer ju, som bekant.
Men jag förstår att det här är ett ämne som man funderar mycket kring. Jag tror att det är som med det mesta – lagom är bäst. 
Och jag får helt enkelt inse att min åsikt kring barn och tekniska prylar bara är en i raden av saker som förändrats sen jag fick barn : ) 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *