Vecka 22

Gravidförsäkringen är nu tecknad och har börjat gälla. Jag vill tipsa alla blivande föräldrar att köpa en gravidförsäkring. Jag valde If och den kostar en dryg tusenlapp och gäller från vecka 22 och fram tills dess att barnet eller barnen är 6 månader gamla. Gratisvarianterna av gravidförsäkring är inte mycket att hurra för, men jag har den med. Vi är även med i Svenska Tvillingklubben där massor av nödvändig information finns.

Enligt vårdguidens gravidapp så är nu barnen (jovisst, nu kan man kalla dem barn och inte foster : ))  ca 27cm långa och väger ca 450gram framåt slutet av den här veckan. Enligt den andra appen som jag följer så är barnen ca 19cm långa och jag kan väl tycka att det låter mer rimligt. Men vad vet jag. Hur som helst så känns det att det är två rätt stora krabater där inne nu. Speciellt när den ena är pigg och den andra har hicka.

Jag börjar mentalt att förbereda mig på att snart ha bb-packningen klar. Det är en hårfin gräns det där med att vara ödmjukt medveten om att jag om ett par veckor kan föda två yttepyttesmå liv, utan att låta det skrämma mig för mycket.
Att vi har levt tre veckor på familjeneonatalen med Henry ser jag faktiskt som en trygghet i det här läget, men även den är lite tudelad.
Å ena sidan känns det skönt att känna till hur rutinerna går till och hur dramatiskt livet kan förändras. Å andra sidan är det också den starkaste motivationen till att undvika så mycket stress som möjligt. Att ge mig tid att vila nu och låta bebisarna växa till sig är den viktigaste investeringen för hela vår framtid.

Citroner i fast och flytande format är fortfarande min stora passion när det gäller cravings : )

;

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *