Förebilder, livet och samtal

Jag gick en promenad med bebisarna imorse men blev stannad efter några meter av en pratglad granne. En fantastisk människa! Hon är pensionär och bor några hus bort med sin lilla hund. Har barn som bor i tre olika länder och det blev ett långt samtal om barn, tvillingar, föräldrarskap, tid och livet. Ett samtal som jag hoppas att vi kan fortsätta en annan dag. Det finns så fina människor där ute om man tar sig tid och börjar prata. Framför allt om man tar sig tid att lyssna. Stanna upp, finna ro i nuet och av samtalet med människan mitt emot dig.

Hemma hos oss jobbar vi nu med listor. Läget är fortfarande lite förvirrat efter vinterns kamp för överlevnad, men vi börjar sakta men säkert att hitta en väg framåt. Jag är inne i en period då jag träffar vänner ganska ofta, samlar inspiration och kraft. När jag går mina långa promenader tänker jag på livet. Hur jag vill leva det. Både Mathias och jag är inne i en utvecklingsfas och det är spännande att se vad det ska bli av oss. Lika spännande som att se vad det kommer att bli av våra tre guldklimpar faktiskt.

Min ena moster fyller 75 år idag. Hon ska fira det med alla sina tjejkompisar i eftermiddag och kväll : ) Hon har ett stort nätverk av vänner, gamla kollegor och kompisar från kören. Jag blir lika glad varje gång hon pratar om dem. Det är blandade åldrar! Jag tror att det skiljer drygt 20 år mellan Wivi och några av tjejerna i gänget. Hur underbart är inte det!! Hon är så aktiv. Hon och hennes man reser med min kusin och hans familj för att se sitt äldsta barnbarn bli duktigare och duktigare på hockey. Han har goda potential att gå riktigt långt och med det stödet från sin familj… ja, då är det svårt att misslyckas. Och jag älskar att hon är 75 och lever. Inte bara låter dagarna passera utan verkligen lever. Genom sina barnbarn och genom sina egna intressen. Hon är så genomgod och snäll och en av mina förebilder när jag tappar siktet.

IMG_1127

Trevlig helg alla fina där ute! 

 

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *