Kontraster på en torsdag

Jag har gjort en del investeringar den senaste veckan. Bland annat planerat inför sommarläsning, träningstid och kläder. Idag var jag på spinning och core, en perfekt kombination om du frågar mig : ) på 30 minuter hinner man cykla sig in i väggen! Den där härliga väggen av total utmattning och glädje alltså. Nya vänskapsband gror och insamlingen för Mirijams räkning pågår för fullt. Ni är otroliga! Jag tänker på det så ofta, för jösses va ni kommer med värmande ord, pepp och engagemang. Något av det finaste är att ni ibland väljer att dela med er av era egna liv. Det betyder så mycket!  

 För medan jag har en fullständigt superhärlig dag så har KS nekat Mirijam att skriva ut hennes journaler och sammanfatta dem inför hennes kommande Tysklandsbesök och ilskan pyr i mig när jag tänker på det. Är det ens lagligt att neka en patient information om sin vård? Eller närmare bestämt att hjälpa en patient att få en ärlig chans att bli frisk, även om det nu kräver vård utomlands? Det är inom EU och det borde väl räknas?? Jag slutar aldrig att häpna över den så fruktansvärda nonchalans som Mirijam stöter på med jämna mellanrum. Det är ju tur att de kunniga och proffsiga läkarna också finns. Men all den tiden som Mirijam behöver lägga på att vara sin egen administratör och ordningsperson… ska det verkligen vara så?

Min erfarenhet av den senaste veckans vård för min egen del har också kantats av misstag, både gällande mediciner och återbesökstid. Hade jag bara gått på sjuksköterskans information så hade jag kommit till min nästa läkartid precis en dag försent… Suck. Och då är jag en sån där jobbig jävel som frågar och frågar igen eftersom jag vet hur många misstagen kan vara. Mirijam är likadan. Det är det som kommer rädda livet på henne. För man har inte råd att bara vara sjuk i det här landet. Man måste vara väldigt alert för att allt ska gå rätt till. Man måste ifrågasätta, driva sin sak hårt och fråga igen. (stöd insamlingen!)  

 Nu får ni följa tillbaka in i min lulliga och härliga torsdag igen : ) Den består just nu av datortid i skuggan medan Mathias bygger och tvillingarna sover. Min lunch var så god att jag faktiskt tänker dela med mig av receptet här nedanför. Enjoy!

min kaloririka aw-pasta  

 

Koka pasta av valfri sort, blanda sen med soltorkade tomater plus lite spad, ca 2msk Philadelphiaost, riven god parmesan, svartpeppar, chilioliver och örtsalt – blanda och njut. Over and out. 

You may also like...

1 Response

  1. Lisa says:

    De får absolut inte vägra henne journalen. Den har hon laglig rätt att få (ibland kan man få allt som är signerat men inte det som är osignerat och det kan ställa till det). Hon har dock ingen laglig rätt att kräva en sammanfattning, men går de lite framförhållning borde de göra det ändå, av medmänsklighet om inte annat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *