A mom with a plan

Jag provade något nytt igår. Jag hämtade Henry kl 15 istället för 16 och jag hade redan tidigare på dagen gjort en plan. En plan som jag kände mig trygg i och positiv till. Den gjorde att jag gick till föris på gott humör och kände mig lugn under promenaden hem. Henry var jätteglad när jag kom med vagnen, han hade haft en toppendag på sin fina förskola : ) Så gick vi hem till altanen där solen sken. Fred och Lorenz kröp omkring på upptäcktsfärd. Henry tog av sig jacka, fleece, strumpor och skor.  Jag var också barfota (hallelulja!!). Vi vattnade blommor och kastade bollar. En timme senare tyckte vi allihop att det var dags att gå in. Och då kom frågan, eller snarare befallningen: “Mammaaaaa, jag vill ha paddan nuuuu!” Men jag hade ju min plan så jag sa att klockan är fyra nu, du får paddan klockan fem. Jag sa lugnt och snällt att jag håller koll på klockan och lovar att säga till klockan fem, så nu leker vi. Och vi lekte!! Henry lekte med bilar och vi sprang och jagade varandra med Fred och Lorenz som hejaklack : ) Sååå mysigt! Sen blev småttingarna middagshungriga och klockan var inte fem än, men jag kände mig glad och sa till Henry att nu får du ha paddan i 25 minuter. Åååååå klockan är fem!!! Ropade han då. Så satte jag honom vid köksbordet med en skål gröna ärtor och ett stort vattenglas med sugrör i. Och paddan. Där satt vi alla fyra, samlade och pratade, åt ärtor och såg på medan Fred och Lorenz geggade in mat i varenda millimeter av sina runda ansikten.

Sen ringde larmet på paddan och det var dags att stänga av. Inga problem. Han reagerar väldigt fint på larm haha. Då blir det ett tydligt bryt från en aktivitet till en annan. Och då kom ju Hedvig och Olle med sina härliga föräldrar. Dags att grilla korv! Plus att Johanna och Danne intog köket och städade likt ingen annan : ) Sen var vi ute och åt och lekte och pratade i kvällssolen.

Min slutsats å Henrys vägnar är att hans humör blir avsevärt mycket bättre när man begränsar tiden vid paddan ordentligt. Nästa slutsats är att när jag gör en grovplanering av en eftermiddag så fungerar allt så mycket bättre, eftersom jag själv blir trygg och lugn och kan förmedla tydliga gränser och beslut till barnen.

Jag ville helt enkelt mest bara dela med mig av någonting positivt : ) det har varit lite väl mörkt här ett tag nu.

Dags att shoppa bra prylar till vårens och sommarens utflykter. Hej så länge!  

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *