God kväll

Posted by

IMG_2759.PNGDen här dagen har mest bjudit på huvudvärk, idéer och ilska när det gäller hur Nyköpings Lasarett behandlar Mirijam. Trots en tydlig behandlingsplan från Tyskland så tänker hennes läkare inte följa den, på grund av nonchalans eller dumsnålhet är oklart i mina ögon. Förmodligen på grund av båda de ovanstående. Flera nya proppar förminskar hennes synfält och trots att det ju faktiskt finns medicin att tillgå för att få mr Susac att säga adjö, så väljer man alltså aktivt att inte ge henne den i rätt dos. Det gör mig så innerligt förbannad. Vad är det våra skattepengar går till? Och precis hur svårt är det att läsa en vårdplan, läkare emellan? Det är ett skämt. Läkare på olika sjukhus här hemma har så svårt att slå telefonnumren till varandra och göra rätt och jag undrar faktiskt hur inkompetent och direkt oansvarig man får vara som läkare? Nu säger jag inkompetent trots att den här läkaren säkert kan en hel del saker. Men om denne nu gång på gång väljer att inte lyssna på sin patient, blunda för nya proppar och vägra ge korrekta doser av rätt medicin, trots påtryckningar från både läkarkollegor i grannländer och från patienten i fråga – ja då borde denne bli fråntagen precis ALLT förtroende.

Maktlösheten fick mig i alla fall att skicka iväg några mail och fila vidare på geliv.nu : ) Något gott kommer det ju även ur jävliga dagar. Men jag vet att inte alla håller med om det. Jag ligger ju här i en säng med både Henry och Mathias brevid mig. Mirijam ligger i en sjukhussäng mitt i ovissheten och maktlöshetens centrum. Och ändå ger hon sig inte. Läkaren som inte gör henne frisk gör att världen går miste om en värdefull människa. Vi går miste om henne varje dag hon inte blir frisk, varje dag då hon inte kan få vara den hon borde få vara. Det måste få ett slut. My, Simon och Leija har all rätt i världen till en frisk mamma.

Nyköpings Lasarett, Medicinavdelningen och partiet Vård för pengarna – Är ni stolta??

One comment

  1. Finns det nåt mer vi kan göra?

    Typ skriva under någon petition med våra namnteckningar för bättre vård på patienters villkor eller nåt????

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *