Om att leva dag för dag

Posted by

Nadja – Vi lever dag för dag, gör planer för dagen eller som mest för dagen efter. Känner efter hur dagsläget för familjen är, plaskar i vattnet och åker båt. Det är nog den största lyxen att kunna leva som vi gör just nu. Att ha en strand att gå ner till när vi vill, hoppa studsmatta när andan faller på, plocka hallon och blåbär, njuta… Henry ska få blod nästa vecka och det är ju som det är med den saken. Det kunde ju vara så himla mycket värre. Istället har vi en fantastisk liten kille som pratar, kramas och leker. Och blir skitarg några gånger per dag… Det är ju inte lika kul, men en del av livet. Vi äter gott och skrattar mer än på länge. Livet är bra just nu. Riktigt bra. Sommaren kom och vi har hela augusti tillsammans innan Mathias börjar jobba. Då har vi varit hemma tillsammans i tre och en halv månad, hunnit göra finare hemma och tagit vara på sommaren. Juli var ett töcken av trötthet, tandsprickning och arga bebisar som behövde knäcka gå-koden. Augusti verkar kunna bjuda på lite mer lugn. Men vad vet jag, månaden har ju precis börjat. Att leva dag för dag är som sagt lyx, det vore ju omöjligt att leva sitt liv på det sättet, i alla fall i vårt samhälle. Och jag skulle nog inte vilja leva så jämt. Men att släppa på struktur och tider gör gott ibland. Jag ser på barnen och märker att dom också blir mer avslappnade. Vi sover när vi är trötta och äter när vi är hungriga. Scheman har man nog med när vardagen kommer. Och när man har fått leva fritt en stund, så känns det ganska skönt att komma in i rutiner igen. Tycker jag.

Mirijam – Du lever dag för dag, finner kraft att åka utomlands med din fina familj trots sjukdom och biverkningar. Du vet aldrig vad dagen har att bjuda på, ofta akuta sjukhusbesök, ibland en stunds lugn. När hoppet tar slut finner du alltid kraft någonstans ifrån och kämpar dig vidare. Du blev hörd i juli. Fick en ansvarig läkare som gav dig ett så viktigt erkännande. Att den vårdkarusell du utsatt för är bortom dess like. Det ändrar inte ditt sjukdomstillstånd, men jag hoppas att det ger dig hopp. Du är så tapper, så stark, så otroligt stark. Dina barn och din man har sett dig vara sjuk så länge nu. Jag vet att det var längesen du kände igen din egen spegelbild. Kortison… vilken helvetesmedicin. Ni lever dag för dag. Jag anar att ni längtar efter en vardagslunk, lik den som många andra fasar för. Men när livet ställs på sin spets så längtar man ofta efter vardag. Efter att få jobba, ha barnen på förskola, laga mat, träffa vänner, få vara en vanlig familj…

Vi – Vi lever dag för dag. Vår vardag har kastats omkull så många gånger nu men vi hittar alltid tillbaka. Det är ensamt, trots att både du och jag har familjer och vänner som ger mer än man kan önska. Vi har lärt oss att uppskatta saker som är självklara för många. Vi har lärt oss om sorg och lycka, om liv och om död. Vi kommer aldrig att ge upp. När du kämpar får jag kraft och jag vet att när jag kämpar så hejar du på. För vi ger liv. Mirijam, jag tror på dig och din familj och vet att du tror på mig och min. Vi ger kraft. Vi ger liv.

FullSizeRender

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *