Creating me.

Posted by

Det kanske märks att jag är inne i en självkritisk och samhällskritisk period just nu? : ) Jag får höra att jag ska “vara snäll mot mig själv” så ofta just nu att jag stundtals håller på att explodera. För det är just precis det jag håller på med. Jag är snäll mot mig själv, ärligt och på riktigt för första gången på säkert 15 år. Så vad är det jag håller på med egentligen? Det tänkte jag berätta nu. Jag håller nämligen på att skapa hälsa, tacksamhet och acceptans till mig själv. Och det är så spännande!!

Just nu innebär det att jag ser på mig själv och min omgivning med öppna ögon och verkligen tänker på vad och var just min plats är i det hela. Vem är jag? Vad är jag? Vad känner jag? Vad tänker jag? Att rannsaka sig själv är inte alltid vackert, men jag tror att det är nyttigt. Speciellt när jag nu kan göra det med en stor dos acceptans : ) då kan jag börja skapa min grund baserad på ärlighet och öppenhet. Det är först när jag kan (och vågar) se både mina bra och mindre bra egenskaper (till exempel vanor, tankar, känslor, reaktioner, relationer) som jag kan börja skapa det liv som jag vill leva. Att beskylla omvärlden för sina problem hjälper liksom inte.. inte alls faktiskt. Det är en rätt tuff insikt haha… att börja förstå mitt eget ansvar och hur alla mina val påverkar både mig och min omgivning har ibland känts otroligt jobbigt. Hur ska jag axla ett sådant ansvar? Hur ska jag egentligen orka vara snäll mot mig själv hela jäkla tiden? Jag måste skratta : ) för hur sjukt är det inte att många av oss växer upp och blir experter på att döma, prata skit och känna oss sådär lite lagom missnöjda med oss själva och allt runtomkring OCH TÄNKA ATT DET ÄR SÅ DET ÄR HÄR I LIVET. Det är faktiskt rätt komiskt.

IMG_7931

Så än en gång – varför jag är en jobbig jävel just nu (sett från delar av min omgivnings perspektiv), som ifrågasätter precis allt beror helt enkelt på att jag känner mig helt klar med att genomlida livet. Jag vill leva livet.

Kram!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *