Tack!

Posted by

img_0515Idag pågår en internationell kampanj för att öka medvetenheten om hur viktigt det är att ge blod. Det är cirka 20 länder som deltar och jag tycker såklart att det är ett fantastiskt intiativ! Henry hann få 6 blodtransfusioner innan han föddes och jag minns den enorma tacksamhet vi kände över att man kan behandla anemi hos ett foster genom blodtransfusioner via mig. Behandlingen fungerade så bra och tack vare blodtransfusioner varannan vecka så fick jag behålla honom i magen till vecka 36+4!

Alternativet hade varit att förlösa honom i vecka 25, då svårt sjuk med underutvecklade lungor, vätska runt lungor, hjärta och buken och med hb 28. Istället är vi förevigt tacksamma att blodprovet togs och att Henry kunde få sin första blodtransfusion samma kväll, en fredag i slutet på augusti 2011, vid klockan 20 hos Centrum för fostermedicin på KS i Solna.

Sen dess har blodgivare med blodgrupp O-neg räddat liv varannan/var tredje vecka. Sedan årsskiftet är det ni med blodgrupp A+ som är Henrys livräddare. Och jag tänker på er, jag är så tacksam för er och jag vill att var och en av er som ger blod verkligen ska förstå hur viktiga ni är. DU ÄR OVÄRDERLIG.

För er som vill så kan ni läsa lite om oss här idag : )

Stor kram och tack än en gång!

 

12 comments

 1. Hej! Läste er artikel idag på aftonbladet och bara någon timme innan läste jag en annan artikel tycker de liknar varandra.

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/godanyheter/article23316429.ab

  Det är en annan artikel som handlar om hur viktig det är man ger blod och just denna är om 6 åriga Adrian som också får blod var 3:e vecka som eran son. Kanske inte är till någon hjälp men kanske det kan vara.

  Kramar Rebecka

  1. Hej Rebecka! Jo, Adrians mamma och jag har kontakt sen ett år tillbaka, en fantastisk familj 😍 Stor kram och tack för att du läser

 2. Det är tufft när de inte hittar någon diagnos 🙁 vår pojk föddes i princip utan blod och de har inte lyckats hitta någon orsak mer än att benmärgen inte fungerade. De hade aldrig sett detta tidigare.
  Tur vi har en så otroligt bra sjukvård trots allt.

  1. Ja, vården här är otroligt bra ❤️ vilken resa ni har gått igenom. hur mår din pojke idag?
   Mysteriet med Henry är just att hans benmärg ser frisk ut, där kan man se hela blodbildningen. Men alla prover från 2011 till nu visar hela tiden på så gott som inga retikulocyter. Kram!

 3. Han överlevde tyvärr inte då de upptäckte det för sent och några dagar efter fick han en massiv hjärnblödning 🙁 men de står som frågetecken och vet inte hur de ska forska vidare och nu börjar det bli en pengafråga :/ de är lite rädda att det är genetiskt så jag är livrädd inför en nästa graviditet.

  1. Åh så sorgligt.. ❤️ jag hoppas av hela mitt hjärta att du får bra hjälp. Om du blir gravid igen så kan du säkert få bli kopplad till specialistmödravården och göra riktade ultraljud. Det gjorde vi med tvillingarna då man inte kunnat utesluta ärftlighet hos oss heller. Det blev regelbundna ultraljud där man tittade på olika flöden i hjärnan, på hjärtat och följde tillväxten. Henry mår så bra trots sin anemi, och kunskapen om blodsjukdomar ökar hela tiden. Självklart hoppas jag av hela mitt hjärta att du ska få friska barn i framtiden. Men jag vill också ge dig gott om hopp om hur fint livet kan vara även med ett sjukt barn ❤️ Jag stöttar gärna så gott jag kan om du vill.

   1. Ja det gav mig hopp att läsa om er på Aftonbladet <3 mamma ringde mig sent igår och sa att jag var tvungen att gå in och läsa. Ska fortsätta följa er härinne, känns bra för själen

 4. Lyckas inte få med mig min bloggadress men jag har en om du söker på diamondscharm blogg se 🙂

 5. Hur kommer det sig att de bytte blodgrupp som de ger Henry i år? Har de kommit fram till vilken blodgrupp han har och i så fall hur?

  1. Man har kunnat reda ut vilka som är Henrys egna blodkroppar och vilka som är donerade, exakt hur vet jag tyvärr inte.

 6. Hur kommer det sig att de bytte blodgrupp som de ger Henry i år? Har de kommit fram till vilken blodgrupp han har och i så fall hur?

  1. Jag är inte helt säker på hur, men jo på något sätt vet man nu hans blodgrupp. Ska fråga igen nästa gång vi har läkarbesök.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *